versie: 28 november 2018

Op deze pagina lees je de privacy verklaring van www.wenchekwinten.com. Hierin wordt toegelicht welke persoonsgegevens er worden verzameld en verwerkt, voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt en welke cookies er worden verzameld.

Wij raden aan om onze privacy verklaring zorgvuldig te lezen. Bij vragen, klachten of verzoeken kun je contact opnemen met info@wenchekwinten.com.

Privacy verklaring

Wij respecteren de privacy van alle bezoekers van onze website www.wenchekwinten.com en van onze (potentiële) klanten. Wij verwerken je persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

De website www.wenchekwinten.com wordt beheerd door Wenche. Wenche (hierna ook omschreven als ”wij”) is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens in de zin van de AVG. Deze privacy verklaring geldt wanneer je onze website bezoekt en wanneer je een beroep doet op onze producten en diensten.

Contactgegevens:
Wenche Kwinten
Oude Voetboogstraat 4
5212 NN ‘s-Hertogenbosch
KvK: 68814623
BTW: 
NL215462026B01

Persoonsgegevens die worden verwerkt

Wanneer je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online evenement, een aankoop hebt gedaan of andere aanvragen doet voor één van onze producten en/of diensten, zal aan jou gevraagd worden je gegevens in te vullen. Er zullen enkele gegevens van je worden verwerkt, die je zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • bedrijfsnaam
  • voor- en achternaam
  • adresgegevens
  • telefoonnummer
  • e-mailadres
  • rekeningnummer
  • IP adres
  • locatie gegevens
  • gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie en/of telefonisch

Persoonsgegevens minderjarigen

Wenche heeft niet de intentie om persoonsgegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze hiervoor toestemming hebben van ouders/voogd. Jammer genoeg kunnen wij niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Wij raden ouders van kinderen jonger dan 16 jaar aan om actief betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen. Dit ter voorkoming van verzameling van gegevens over hun kinderen, zonder ouderlijke toestemming. Wanneer je ervan overtuigd bent dat wij zonder toestemming de persoonlijke gegevens van een kind jonger dan 16 jaar hebben verzameld, neem dan contact op met info@wenchekwinten.com, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel  en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Wenche verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • afhandelen van jouw betaling
  • verzenden van onze nieuwsbrieven, commerciële mailings, aangevraagde gratis downloads en/of online evenement uitnodiging en retargeting van Facebook advertenties
  • om telefonisch contact op te nemen en/of je schriftelijk te kunnen benaderen om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Wenche verwerkt ook persoonsgegevens als wij hiervoor wettelijk toe verplicht zijn

Wij gebruiken de door jouw verstrekte gegevens om de bestelling zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Wij zullen je gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken. Je gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling

Bij een betaling van een product en/of dienst dan worden deze gegevens opgeslagen in ons WooCommerce shoppingcart systeem. Via e-mail ontvang je de factuur, waarvoor wij altijd een beveiligde betaalomgeving zorgen. Jouw betalingsgegevens worden verwerkt door onze Payment Service Provider Mollie. Let er op dat Woocommerce en Mollie hun eigen gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring hanteren.

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Delen met derden

Wij delen jouw persoonsgegevens alleen met derden wanneer dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van onze dienstverlening (zoals bijvoorbeeld administratie, klantenservice en technische support) of om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hiermee zorgen wij voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Cookies

www.wenchekwinten.com maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat een website op de harde schijf van je computer zet, op het moment dat je een website bezoekt. De cookie laat toe dat je browser vervolgens wordt herkend bij herhaald bezoek aan een website. Een cookie verzamelt echter geen persoonsgegevens die gelinkt zijn aan jouw identiteit, maar onthoudt enkel jouw voorkeuren en interesses op basis van jouw surfgedrag. Meer informatie over cookies kunt u vinden op de website van ConsuWijzer.

Cookies worden vooral geplaatst om de gebruikerservaring van deze website te verbeteren.
Dit zijn de verschillende soorten cookies die worden geplaatst:

  • Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor het correct functioneren van (delen van) onze website. Bijvoorbeeld cookies van YouTube zorgen dat je de video’s op mijn website kan bekijken.
  • Analytische cookies: deze cookies zijn nodig om het surfgedrag van bezoekers van deze website te monitoren. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics websitestatistieken.
  • Marketingcookies: deze cookies worden gebruikt om klikgedrag te monitoren die verwerkt worden door de Facebookpixel waardoor wij onze advertentiecampagnes op Facebook en onze mailings beter kunnen aansluiten op gedrag en interesse van websitebezoekers en emaillijst.

Wanneer je geen cookies wilt accepteren, dan kan je dit instellen in jouw browser.

Voordat er cookies geplaatst worden op jouw computer, zal er altijd eerst toestemming gevraagd en verkregen moeten worden. Daarom zie je bij het eerste bezoek aan wenchekwinten.com een cookiemelding. Je kan hierbij aangeven of je akkoord gaat met het gebruik van cookies en je kunt een keuze maken tussen welke type cookies je wel/niet accepteert.

Bewaartermijn van onze cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Daarnaast bewaren we jouw gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om onze doelen te realiseren waarvoor je gegevens verzameld worden. Dat houdt in dat de gegevens die je ons hebt verstrekt, zodat wij contact met jou kunnen opnemen, worden bewaard tot het contact heeft plaatsgevonden. Verder blijven gegevens bewaard zolang je klant of relatie van ons bent. Daarna bewaren we gegevens maximaal 3 jaar na laatste oplevering, met uitzondering van facturen. Die bewaren we 7 jaar in verband met onze wettelijke verplichtingen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Google Analytics

Ook door ons statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Wenche wil graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks onze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. Wij willen natuurlijk niet dat je ongewenst gevolgd wordt, maar willen wij jou zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. We kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je ons verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons hebt opgegeven. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Wenche en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@wenchekwinten.com.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Wenche wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Wenche neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via info@wenchekwinten.com.

Wijzigingen

Wij behouden ten allen tijden het recht om onze privacy verklaring te wijzigen.